Sağlık

Kolera şüphesiyle 2 numune Kahramanmaraş’ta test edilmek üzere gönderildi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Ceren Sultan Altay, kolera olduğundan şüphelendikleri iki çocuktan numune alıp teste gönderdiklerinin altını çizerek, sonuçların negatif çıktığını Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na (BSHA) bildirdi.

Bölgedeki En Büyük Risk Kolera

Kahmaranmaraş’ta Ebrar Sitesi yakınlarında gönüllü iş adamları, doktorlar ve hemşireler tarafından açılan sağlık kabininde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda depremzedeye sağlık hizmeti veriliyor. Sağlık kabinesinde görev yapan Çocuk Doktoru, Emzirme ve Emzirme Danışmanı Ceren Sultan Altay, yeni doğan ve 18 yaşındaki çocuklara sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, bölgedeki en büyük riskin şu anda olduğunu söyledi. kolera bunu işaret etti. Çocuk Doktoru Ceren Sultan Altay, kolera şüphesiyle 2 çocuk hastadan numune alıp test için gönderdiklerinin altını çizerek, sonuçların negatif çıktığını bildirdi. Sarsıntı alanındaki çocukların ateş, solunum yolu enfeksiyonları, kusma ve ishal gibi ciddi sağlık sorunları yaşadıklarını belirten Altay, “Yoğun zatürre şikayetleri var. Gönderdiğimiz bebekler var. Travma geçirmiş ve durumu ağır olan hastalarımızın sevklerini gerçekleştirmekteyiz. Köylerden bizi duyanlar oldu. Çevreden, parklardan, çadır kentlerden hastalarımız var.”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Anne Sütü ve Emzirme Danışmanı Ceren Altay, çocuklarına anne sütü içirme konusunda anne ve kadınlara bilgi verdi.

Kolera, Uyuz ve Soba Kullanımına Karşı Önlem Alınmalı

Çocuk Hekimi Ceren Altay, “Kolera şüphemiz vardı. İki çocuk hastamızın numunelerini gönderdik, çok şükür negatif çıktı. Solunum yolu enfeksiyonları, kusma ve ishal çocuklar arasında yaygındır. Bölgede şu anda uyuz salgını yaygın. Çadırlarda sobadan kaynaklanan ani çocuk ölümleri için de hastanelere başvurular olduğunu duyuyoruz. Başta kolera olmak üzere uyuz ve in-tente soba kullanımına dikkat etmek gerekiyor.”

‘Çocuklarınıza Anne Sütü İçtirin’ Önerisi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve Emzirme Uzmanı Altay, çadır kentte annelere ve kadınlara eğitim verdiklerini, hem bebeklere hem de büyük çocuklara anne sütü vermelerini tavsiye ettiklerini söyledi. Atya, “Çocukların kolera ve salgın hastalık riskine karşı bağışıklığını güçlendirmek için anne sütünün değerine dikkat çektik. En büyük yardım ihtiyacı önce çadır, ardından hijyen malzemeleri ve bölgedeki çocuk ve kadın iç giyim sıkıntısı. Portatif tuvalet sayısı biraz arttı. İlk geldiğimizde tuvalette büyük bir sorun vardı. Su yoktu, yeni geldi. Dezenfektan dağıtmaya başladık. Kızılay’ın da bölgede dezenfektan dağıttığını gözlemledik.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

gundogmushaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu