Haber

Meksika Devlet Başkanı, ABD’nin göçmenleri taciz ettiğini söyledi

Meksika Devlet Lideri Andres Manuel Lopez Obrador, ABD-Meksika sınırında yer alan Teksas eyaletindeki yetkililerin düzensiz göçmenlere kötü muamelede bulunduğu yönündeki iddiaları değerlendirerek, durumu “insanlık dışı” olarak nitelendirdi.

Basına yaptığı açıklamada Amerikalı siyasetçilerin göçmen karşıtı tutumunu eleştiren Obrador, göçmenlerin ABD’nin Meksika sınırında sistematik olmayan bir şekilde geri püskürtülmesi argümanlarına yönelik “barbarca” ve “insanlık dışı” ifadelerini kullandı.

Obrador, ABD’nin güney sınırındaki göçmenlere yönelik nefretin muhafazakarlar için “sıradan” hale geldiğine dikkat çekti.

Bir Teksas Kamu Güvenliği Departmanı görevlisi, 18 Temmuz’da Teksas Valisi Greg Abbott için çalışan bir memurun “birliklere sınırdaki göçmenleri nehre geri itme ve su vermeme” emri verdiğini iddia etti.

Memur ayrıca son emirlerinin, Meksika’dan Rio Grande Nehri’ni geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri caydırmak için “nehir üzerinde bir jiletli tel barikat inşa etmeyi” de içerdiğini iddia etti.

Lopez Obrador, 14 Temmuz’da ABD’ye nota vererek, Teksas Valisi Greg Abbott’ın göçmenlerin geçişini engellemek için Rio Grande kıyısına kurduğu yüzer barikatların nehrin akışına zarar verebileceğini ve imzalanan 1944 Su Anlaşması’nı ihlal edebileceğini belirtti. iki ülke arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tecrübeli Ustasıyla Lider. %100 Garantili Hizmet. Teklif Alma Hızlı Servis Agı
Başa dön tuşu